Dobrý deň, mám záujem o japonskú vŕbu na kmienku cca150cm a katalpu "Nana" cca 200 - 220cm, vo Vašej ponuke som ich nenašla, daju sa u Vás obstarať a v akých cenách približne? Ďakujem.
Moja nasledujúca otázka sa týka vyrastených stromčekov striebornej jedle (vysadili ich predchádzajúci majitelia záhrady, ale usudzujem, že sú to jedle) momentálne majú výšku asi 4.5m a chceli by sme ich stopnúť, aby už tak prudko nerástli. Pri pokuse o strihanie jedného skúšobného stromu, to nedopadlo veľmi esteticky, dá sa povedať, že začal aj schnúť a jeho vzhľad nieje pekný. Poradili by ste mi prosím nejaký systém ako neublížiť stromu ale zabzdiť jeho rast? Ďakujem za radu
diskusia
Vážený návštevník, tu máte priestor na vaše otázky na všetko okolo stromčekov.
Vy sa pýtate , My odpovedáme!!!
Dátum: 23.07.2011
Titulok: Japonská vŕba, katalpa, rez striebornej jedle
Dátum: 11.07.2011
Titulok: Re:Rychlo rastuce dreviny
Dobrý.
všetko závisí od toho , aka lokalita, aký druh, aký účel a hlavne vaša predstava. z vrby sa da až 20 tisíc jedincov dať na ha. Pošlite mail s vašimi predstavami, a poradím.
pekný deň
Dátum: 09.07.2011
Titulok: Rychlo rastuce dreviny
Dobry Den.
Chcel by som sa Vas opytat kolko stromcekov som schopny priblizne vysadit na 1ha pozemku?
Dakujem
Dátum: 06.07.2011
Titulok: Re:Smrek
Jednoznačne smrek obyčajný, da sa zahustiť a aj vyska sa dá ragulovať.
pekný deň. Lovász
Dátum: 04.07.2011
Titulok: Smrek
Dobry den, rad by som sa opytal, ktory druh smreku je vhodny pokial ich chcem vysadzat ako solitar okolo pozemku, s max. vyskou cca 4-5 m a s hustym ihlicim.
dakujem
Dátum: 10.06.2011
Titulok: Re:Thuja spiralis
Dobrý.
ak su v zemi tak radšej na jeseň, teraz keď narušíte koreňe tak ich letne slnko može zničiť,. neriskujte. ale na jeseň y nemal byť problem.
pekny den
Dátum: 10.06.2011
Titulok: Thuja spiralis
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či je možné ešte teraz sadiť Thuju Spiralis (dostala som od rodičov možnosť predčasného darčeka). Je to pestované v rovnakej lokalite priamo v zemi, nie kontajner. Potrebujeme urobiť cca 10m živého plota. Výška sadeníc je od 150cm..200cm
Je vhodná?
Ďakujem veľmi pekne za radu.
Dátum: 22.06.2011
Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Magnolia Yellow River
napíšte mi potom mail a ja zistim u dodávatela či je rastlina k dispozícii.
inak by problem byt nemal
pekny den
Dátum: 15.06.2011
Titulok: Re:Re:Re:Re:Magnolia Yellow River
Ide o prekvapenie k narodeninám. Viete mi ju poslať tesne pred 25.7.? Nebude s tým žiadny problém?