Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, koľko tých ener. drevín by sa malo posadiť na cca 1000 m2 ? Tiež ma zaujíma aké veľkosti predávate a aké je najlepšie kúpiť čo sa týka vekosti? Ako dlho sa to pestuje? Je dobré to ohradiť z dôvodu astých krádeži?Zaujíma ma ešte či sa to môže vysadit kdekolvek, napriklad ak je výstavba rodinnných domov, či na to treba nejaké povolenie. Velmi pekne dakujem, Vašu stránku si pridam medzi obľúbené a budem sledovať odpoveď veľmi pekne dakujem. Ohľadom toho alginitu ako je to s dopravou cca jednej tony?
diskusia
Vážený návštevník, tu máte priestor na vaše otázky na všetko okolo stromčekov.
Vy sa pýtate , My odpovedáme!!!
Dátum: 13.09.2011
Titulok: Re:alginit
dobrý. alginit je pomlety.. castice su do velkosti 2cm .
je to prirodná usadená hornina s dobrou mineralizáciou.
preto je používana hlavne na celkove pirhnojenie pody s dlhodobým účinkom. je skor neutrálna ale je to širokospektrálne hnojivo a tam kde potrebujete kyslost tak tam prihnojte niečím kyslím.
inak sa využíva pri všetkých druhoch ktore spomínate
s pozd
LOvász
Dátum: 12.09.2011
Titulok: alginit
v akom stave sa predáva?..rozomletý?..nie je lepšie kúpiť nejaký pôdny kondicionér alebo stačí ten alginit?..chcem to len tak na skvalitnenie pôdy, má prospešné účinky pre všetky druhy?..( trávnik, k ovocným stromom,..dám to pre istotu po celej záhrade ) ovplyvnuje aj ph pôdy?..lebo napr. pre trávnik je dôležitá kyslá,...
FineBoy11@azet.sk
Dátum: 11.09.2011
Titulok: Re:živý plot
dobrý.
tuja ma plytké korene, nebude to problem, skor ako zima je problem leto, že tam skorej vyschne pôda.
Dátum: 11.09.2011
Titulok: živý plot
Dobrý deň,potrebujem poradiť, chcem na slnečnom dvore živý plot,ale neviem či je 20-30 cm výška zeminy na tuje dostatočná. Je to totiž plocha nad žumpou. Tuje by mali výšku do 1,5m. Ak je takáto nízka zemina, nehrozí že v zime vymrznú korene?
Ďakujem.
Dátum: 29.08.2011
Titulok: Re:Brest
Dobrý den. brest sa prirodzene husto rozkonáruje a pravidelným rezom do tvaru sa da pekne a hlavne husto udržiavať, takze da sa ľahko docieliť pekný živý plot.
volnokorenný stromček je mladá sadenica s volným korenom bez zeminy. stromčeky s malími rozmermi sa takto velmi lachko presádzaju a je to ekonomickejsie aj efektívnejšie.
Lovász
Dátum: 28.08.2011
Titulok: Brest
chcela by som živý plot z toho brestu, potrebujem tiež oddeliť stenu od výhľadu susedov. Ak ho budem strihať v určitej výške, bude mi hustnúť? A ešte jedna otázka, čo znamená že sú voľnokorenné stromčeky? ďakujem
Dátum: 14.08.2011
Titulok: Re:Dvojitý živý plot
dobrý.
dá sa to tak urobiť ale potom zaberiete touto stenou vela priestoru. ale vsetko sa dá riešiť aj tak že to dáte na tesno a dopredu dáte nejake tuje alebo vavrínovec ktoré sú vždyzelené.
a tým že predný porast neni priamo na hranici tak tam takéto exkrementy nezavážia.
Dátum: 12.08.2011
Titulok: Dvojitý živý plot
Dobrý deň,
potrebujeme zakryť výhľad na susedovu ,,živočíšnu ríšu,, - klietky so zajacmi a sliepkami. Dalo by sa to riešiť okamžite rýchlorastúcim brestom, pred ktorý by sme vysadili nejaký krajší stálezelený živý plot? Aký živý plot je odolný voči trusu zajacov a sliepok, v akej vzdialenosti od seba by mali byť vysadené jednotlivé živé ploty ?
ďakujem za každú radu
Dátum: 14.08.2011
Titulok: Re:živy plot
dobrý, no tie vtáčie zoby možem zistiť, ale rastie podla polohy steny ale až do metra by mohol narásť v ideálnych podmienkach. odporučil by som tuju potteni alebo mam teraz aj vavrínovec , to je vždyzelený krík, a rastie dost rýchlo a je veľmi pekný.